PUUHOROSKOOPPI

Oletko huoliteltu vaahtera vai onnea etsivä sypressi? Yli kaksi tuhatta vuotta vanhaan perinteeseen nojautuva druidien puuhoroskooppi koostuu 22 erilaisesta luonteesta syntymäaikojen mukaan. Druidit olivat kelttien pappeja ja tietäjiä vanhassa Galliassa ja Britanniassa.

Omenapuu (23.12-1.1. ja 25.6-4.7.) Pihtakuusi (2-11.1. ja 5-14.7.)
Jalava (12-24.1. ja 15-25.7.) Sypressi (25.1.-3.2. ja 26.7-4.8.)
Poppeli (4.2.-8.2. ja 5.8.-13.8.) Keltis (9.2-18.2 ja 14.8.-23.8.)
Mänty (19.2.-28/29/2. ja 24.8.-2.9.) Paju (1.3.-10.3. ja 3.9-12.9.)
Lehmus (11.3.-20.3 ja 13.9.-22.9.) Tammi (21.3)
Pähkinäpensas (22-31.3. ja 24.9.-3.10.) Pihlaja (1-10.4. ja 4-13.10.)
Vaahtera (11-20.4. ja 14-23.10) Saksanpähkinä (21-30.4. ja 24.10.-2.11.)
Jasmiini (1-14.5. ja 3-11.11.) Hevoskastanja (15-24.5. ja 12-21.11)
Saarni (25.5.-3.6. ja 22.11.-1.12.) Valkopyökki (4.6.-13.6. ja 2-11.12.)
Viikunapuu (14.6.-23.6. ja 12-21.12) Koivu (24.6.) Oliivipuu (23.9.) Pyökki (21.12.-22.12.)

Omenapuu (23.12-1.1. ja 25.6-4.7.)
Sopusuhtainen, viehättävä ja sydämellinen omenapuu on ilo silmälle. Rakkaus kiinnostaa tunteellista, aina uskollista omenapuuta. Usein hän päätyy avioliittoon ilman suuria tunteita, mutta se ei tarkoita kieltäytymistä rakkaudesta. Pyyteetön omena joutuu helposti petetyksi. Hän antaisi paidan päältään, mutta ei hölmöyttään. Hän vain ei ajattele huomista. Omenaa ei pidä luulla kevytmieliseksi, sillä hän on myös älykäs. mietiskelevä ja looginen. Hän pitää kuitenkin tämän päivän nautintoja tuonpuoleisen siunausta parempina. Omenapuu viihtyy tunteiden vaihtelussa, tasainen onni on ikävystyttävää. Hän haluaa mutkistaa elämäänsä aika ajoin.
(Kuuluisia omenapuita: Rubens, Henrik VIII, Georg Sand, Jorma Uotinen ja Teemu Selänne.)
alkuun

Pihtakuusi (2.1.-11.1. ja 5.7.-14.7.)
Pihtakuusi on miltei ankaran kaunis. Hän rakastaa vanhoja esineitä, hajuveden tuoksua, suuria juhlia. Hän ei aina ole helppo kumppani. Hän tuntee itsensä joukossakin yksinäiseksi. Hän on ylpeä ja tavoitteellinen ja sanoo mielipiteensä terävästi. Rakkaudessa pihta on vaativa. Hän haluaa saada elämältä paljon ja arvonsa tietävänä saakin. Pihta voi rakastua päättömästi ja silloin koko maailma järkkyy. Pihta on poikkeuksellisen älykäs, ja hänellä on tieteellisiä taipumuksia, mutta hän voi joutua aivan muulle alalle. Tarkka ja täsmällinen pihta suhtautuu vakavasti työhön ja   valitsee yleensä vaikeimman tien. Pihta on jalo ja luotettava ja pikkuasioiden yläpuolella.
(Kuuluisia pihtoja: Jeanne D'Arc, Tolstoi, Napoleon, Eino Leino ja Rosa Liksom)
alkuun

Jalava (12.1-24.1. ja 15.7.-25.7.)
Jalava on suuri, notkea ja kaunis. Hänessä on jotakin pidättäytyvistä ja hän pukeutuu yksinkertaisesti. Rauhallinen, hidasteleva, joskus moralisoiva jalava ei halua mutkistaa elämäänsä.
Hän on suora, avoin ja antelias, puolustaa jaloja asioita ja uskoo saavansa siitä tunnustusta. Jalava on vastuullinen ja kestää myös epäonnea. Tunteissaan hän on intohimoinen, jopa tulinen ja omistautuva. Oikean puolison kanssa rakkaus kestää timanttihäihin. Jalava rakastaa johtamista. Hän tekee vaikutuksen toisiin ja käyttää tätä hyödykseen. Hänen vaatimuksensa ovat yhtä suuret kuin rakkaus, jota hän antaa. Hän ansaitsee kärsivällisyyttä. Käytännöllisellä jalavalla on tervettä järkeä, eloisa mieli ja huumorintajua. Hänen elämänsä sujuu miellyttävästi ilman suuria järistyksiä.
(Kuuluisia jalavia: Moliere, Edgar Allan Poe, Albert Schweitzer, Jukka Virtanen ja Neil Hardwick.)
alkuun

Sypressi (25.1.-3.2. ja 26.7-4.8.)
Vahvalla ja notkealla sypressillä on yksinkertaiset, selkeät piirteet. Sypressi on hienostunut, mutta myös villi. Hän on tyytyväinen ja sopeutuva, kypsyy nopeasti eikä juokse rahan ja maineen perässä. Hän toivoo vain saavansa olla onnellinen. Sypressi karttaa ongelmia. Hän on hyvää seuraa - lämmin, mutta ei sentimentaalinen. Hän rakastaa kävelyretkiä, eläimiä ja metsästystä. Hän haluaa perheen ja ystäviä, jotka pysyvät hänen ympärillään. Haaveellinen sypressi elää pikemminkin virran vietävänä kuin ohjaimissa. Ajatuksissaan hän on aina jossain muualla. Hän on avulias, joustava ja uskollinen, muistot ovat hänelle kultaakin kalliimpia. Hänen älynsä on tarkkailevaa ja ajatukset selkeitä, yleensä hän välttelee teräviä keskusteluja. Sypressin elämä lipuu tasaisesti rakastettujen ihmisten keskellä.
(Kuuluisia sypressejä: Mozart, F.D. Roosevelt, Louis Armstrong, Johannes Virolainen, Paavo Haavikko ja Raimo Häyrinen.)
alkuun

Poppeli (4.2.-8.2. ja 5.8.-13.8.)
Poppeli on kaunis ja koristeellinen, mutta voi pessimismillään vuosien mittaan aiheuttaa itselleen ongelmia. Vain läheiset voivat olla poppelille avuksi, joten hänen kannattaa valita tarkoin seuransa. Poppelin on oltava tarkka myös asuinpaikkaa valitessaan. Hän voi huonosti ahtaudessa, mutta ei halua asua yksinkään. Poppeli kokee rakkauden ja vapauden ikuista dilemmaa: hän tarvitsee ystäviä, mutta haluaa vapautta, hän on riippumaton, mutta hyvin tunteellinen ja herkkä rakkaudelle. Hän voi suistua helposti tasapainosta. Hänen aseensa on hymyillä tai vitsillä koristeltu välinpitämättömyys. Poppeli ei ole materialisti, hänessä on empatiaa ja järjestelmällisyyttä. Tarkkuus, kriittisyys ja kunnianhimo voivat vaikuttaa uravalintaan, monia poppeleita toimii lääkäreinä.
( Kuuluisia poppeleita: Jules Verne, Alfred Hitchcock, Salvador Dali, Jörn Donner ja Tove Jansson.)
alkuun

Keltis (9.2-18.2 ja 14.8.-23.8.)
Dynaaminen ja itsevarma keltis on kotonaan missä tahansa. Vaikka hän haaveilee mukavuuksista, hän voi tarvittaessa yöpyä taivasalla. Hän saa ympäristönsä pitämään itseään arvossa, hän haluaa hämmästyttää ja olla huomion keskipisteenä. Keltis on suoraviivainen ja optimistinen, mikä vie hänet toisinaan varomattomiin tekoihin sekä työssä että yksityiselämässä. Vaikka hän on itsenäinen, hänellä on taipumus antautua johdateltavaksi. Keltisten joukossa on monia sankareita, mutta myös monia marttyyreja. Herkkä ja senttimentaalinen keltis voi rakastuessaan sitoutua ainiaaksi. Hän on usein taiteellinen, etenkin musikaalinen, ja hänellä on loistava rytmitaju. Keltis on synnynnäinen seikkailija, jonka elämä on liikkuvaista ja vaihtelevaa.
( Kuuluisia keltiksiä: Bertold Brecht, Charles Darwin, J.W. von Goethe, Anna-Kaisa Hermunen ja Mauri Kunnas.)
alkuun

Mänty (19.2.-28/29/2. ja 24.8.-2.9.)
Mänty on hienostunut ja koristeellinen. Hän rakastaa kotia, arvokkaita esineitä ja kaunista sisustusta, joita ilman hän ei voisi kehittyä. Hän on sitkeä, tietää mitä haluaa ja tuntee oman arvonsa. hänessä ei ole mitään nöyrää, hän kohtaa vastukset pää pystyssä eikä anna epäonnen vallata itseään. Hän on nopea ja tarkka, rohkea riskinottaja, joka selviää monimutkaisista tilanteista ja menestyy työssä alasta riippumatta. Mänty on erittäin ystävällinen, herttainen ja empaattinen, mutta oma mukavuus tulee sittenkin ensimmäisenä. Hänellä on vain yksi heikkous - rakastuminen. Hän on tunteellinen ja impulsiivinen, mutta selviää jopa rakkaussuruista kunnialla. Männyllä on läpitunkeva äly, hän on loistava organisaattori ja osaa ponnistella päämäärien tavoittamiseksi. Mänty saavuttaa miltei kaiken mitä haluaa.
(Kuuluisia mäntyjä: Chopin, Schopenhauer, Enrico Caruso, George Washington, Elisabeth Taylor ja Konfutse.)
alkuun

Paju (1.3.-10.3 ja 3.9-12.9)
Viehättävässä ja tunteellisessa pajussa on jotain salaperäistä. Hänen mielensä on täynnä tiedostamattomia toiveita. Paju rakastaa auringon lämpöä ja oleskelee mielellään veden äärellä. Hän reagoi herkästi kaikilla aisteillaan ja osaa nauttia hetkestä. Hän on toimelias, mutta ei komenteleva. Pajussa on ripaus runoilijaa. Kumppanina hän on melko vaikea, sillä hän sopeutuu hitaasti eikä pidä kompromisseista. Avuttomuus on osittain taktiikkaa, hän osaa esittää heikkoa niin huvikseen kuin hyödykseen. Yleensä hän pystyy suojaamaan elämänsä hyvin. Romanttinen paju ei arvosta arkea vaan nautintoja, joihin hän suhtautuu runollisesti. Hänen ajattelutapansa auttaa häntä arvaamaan muiden tunteita ja ajatuksia, ja siksi hän on usein hyvä psykologi. Pajun elämä voisi virrata rauhallisesti, ellei hän etsisi sydänsuruja.
(Kuuluisia pajuja: Elisabeth I, Maurice Chevalier ja Karita Mattila.)
alkuun

Lehmus (11.3.-20.3 ja 13.9.-22.9.)
Lehmus osaa käyttää  viehätysvoimaansa ja saa jokaisen pään pyörälle. Hän haaveilee mukavasta elämästä, mutta sillä ei lopultakaan ole hänelle suurta merkitystä. Hän sopeutuu helposti ja jo sänky riittää luomaan kodikkaan tunnelman. Lehmus on rauhallinen, jopa hieman tahdoton, joskus pessimisti. Suru ja alakuloisuus ovat hänen päävihollisiaan, mutta jos hän tapaa sukulaissielun, rakkaus voi palauttaa tasapainon. Lehmus on epävakainen, vaikeaselkoinen ja herkkä imartelulle, mutta ehdottoman sympaattinen. Hänellä on taipumusta tekniikkaan, hän on realistinen kekseliäs ja tarkka havainnoija. Lehmuksella on vahva omanarvontunto. Hän on hyvä kuuntelija ja kunnioittaa läheisiään.
(Kuuluisia lehmuksia: Albert Einstein, Ludvig XIv ja Kirka Babitzin.)
alkuun

Tammi (21.3)
Tammi on täynnä elämää, voimaa ja kauneutta ja herättää kunnioitusta ulkomuodollaan. Hän herättää kunnioitusta ulkomuodollaan. Hän on hyvin terve, mikä on tärkeää, sillä hän ei kestä heikkoutta ja sairauksia. Tammi on urhea ja ylpeä. Hän ei halua pelkurin mainetta ja reagoi vaikeissa tilanteissa turhankin terävästi. Tammi saavuttaa päämääränsä, hän on pidättyväinen eikä muuta helposti mieltään. Joustamattomuus tuo myös harmeja. Diplomatialla hän saavuttaisi paljon. Tammi ei kestä rajoituksia, mutta rajoittaa usein muita. Toisaalta hän on seurallinen ja vieraanvarainen, uskollinen ystävyydessä mutta ei aina rakkaudessa. Tammi seisoo tukevasti paikoillaan ja vastustaa muutoksia. Hän ottaa aina huomioon oman itsensä, mutta ei ole kiinnostunut muiden elämästä. Läheistensä olot hän järjestää mukavaksi.
(Kuuluisia tammia: Johann Sebastian Bach.)
alkuun

Pähkinäpensas(22.3.-31.3. ja 24.9.-3.10.)
Pähkinäpensas voi näyttää vähäpätöiseltä, mutta pinnan alla on lumoavan originellia älyä. Hän tyytyy vähään ja ymmärtää kaiken. Hän osaa halutessaan olla miellyttävä, hyvä, rohkea ja kärsivällinen - mutta myös vaarallinen ja ilkeä. Hän on erilainen ja tulkitsee elämää toisin kuin muut. Hän pystyy arvaamaan salaisimpiakin ajatuksia. Pähkinäpensaassa on kaksi puolta, hän voi olla aloitekykyinen, mutta voi myös mennä virran mukana. Hän oppii ja saavuttaa kaiken helposti, mutta ei välttämättä käytä tietojaan kokonaan ja muiden hyödyksi. Rakkaudessa hän voi olla mitä ihanin - ja mitä ikävystyttävin. Sitouduttuaan hän tekee kaikkensa helpottaakseen muiden elämää. Yhteiselämä hänen kanssaan on mukaansatempaavaa, vaikka ei ehkä tuo rauhaa.
(Kuuluisia pähkinäpensaita: Vincent van Gogh, Graham Greene, Jani Sievinen ja Ilkka Lipsanen.)
alkuun

Pihlaja (1.4.-10.4. ja 4.10-13.10.)
Pihlaja näyttää hauraalta, mutta on kestävä. Hänet tunnistaa jo kaukaa kepeistä askelista. Hän hymyilee alituiseen, ei vain ilosta vaan lähimpiensä vuoksi. Hän ei ole itsekäs, mutta hieman itsekeskeinen. Hänellä on hyvä maku. Pihlaja sopeutuu nopeasti muutoksiin. Hän on itsepäinen, mutta sallii joskus asettaa itsensä riippuvaiseen asemaan. Suuri vastuu saa hänet tuntemaan itsensä syylliseksi kaikeen. Hänestä puuttuu yksinkertaisuus. Pihlaja on herkkä vaikutuksille ja antaa joskus käyttää itseään hyväksi. Hän antaa rakkautta yllin kyllin, mutta vaatii paljon. Hän saa toiset ajattelemaan avioliittoa kanssaan. Häntä ei saa pettää, sillä hän tarkkailee jatkuvasti tunteen syvyyttä. Pihlaja on huolissaan huomisesta. Hän on harkitseva, hyvin älykäs ja tehokas, ellei sotkeudu arkisten askareiden pyörteisiin.
(Kuuluisia pihlajia: Nikolai Gogol, H.C.Andersen, Marlon Brando, Aulis Sallinen, Esko Salminen ja Heikki Kinnunen.)
alkuun

Vaahtera (11.4.-20.4. ja 14.10.-23.10)
Huoliteltu, jopa hienosteleva vaahtera ei  kuulu tusinaihmisiin. Hän on individualisti ja aina huipulla. Vaikka hän on arka ja pidättäytyväinen, hän voi tehdä hyvin riskialttiita päätöksiä. Vaahtera ei pidä kotona istumisesta vaan tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja saa heidät avautumaan. Hän myös pitää salaisuudet. Vaahtera on täynnä epätavallisia suunnitelmia. Hän rakastaa uutuuksia ja puolustaa uusia ideoita, mutta toteuttaa harvoin omia projektejaan. Vaahterassa on pisara kyynikkoa, mutta hän pitää siitä, että hänestä puhutaan. Rakkaudessa vaahtera on monimutkainen ja ennaltaarvaamaton. Hän voi löytää kumppanin joka ajattelee kuin hän. Vaahteran äly on selkeä ja terävä.  Intuitio ja mielikuvitus kompensoivat ongelmat.
(Kuuluisia vaahteroita: Leonardo da Vinci, Katarina di Medici, Charles Chaplin ja Heikki Harma.)
alkuun

Saksanpähkinä (21.4.-30.4. ja 24.10.-2.11.)
Saksanpähkinä on rohkea ajattelija, vieraanvarainen ja kohtelias. Hän korostaa tyyliä ja tapoja, mutta itse asiassa peittää niillä omaa arkuuttaan. Hän saattaa olla ristiriitainen, oikukas ja itsekäs, mutta myös hiljainen ja lojaali, joskin arvaamaton. Saksanpähkinä voi antaa ja ottaa ystävyytensä ja rakkautensa - ilman perusteita. Hän haluaa osoittaa ainutlaatuisuutensa. Hänellä on mahtavia strategisia kykyjä, hän toimii nopeasti, eikä omatunto kalva liiaksi. Saksanpähkinä ei kulje valmiita polkuja, hän pyrkii pois arjesta, ei pelkää riskejä eikä pyri miellyttämään. Hänellä on yhtä paljon ystäviä kuin vihollisia. Hän luottaa vain itseensä ja haluaa olla riippumaton.
(Kuuluisia saksanpähkinöitä: Katariina II, Kolumbus, Fedor Dostojevski, Paavo Lipponen ja Harry Harkimo.)
alkuun

Jasmiini (1.5.-14.5. ja 3.11.-11.11.)
Jasmiini on liikkuva, eloisa ja seurallinen. Hän antaa vaikutelman tasapainoisesta, iloisesta ihmisestä, jolla ei ole arkihuolia. Mutta läheisimmät tietävät, että hän on tunteellinen ja herkkä masentumaan. Jasmiini on kaukonäköinen ja harkitseva. Hän ymmärtää harmonisten suhteiden merkityksen. Omassa kodissaan hän etsii riippumattomuutta eikä halua tulla sidotuksi. Velvollisuudet masentavat, vaikka hän niihin alistuukin. Elämä jasmiinin kanssa ei ole aina helppoa. Lapsia hän rakastaa ja viihtyy hyvin heidän seurassaan. Hän osaa selittää heille monimutkaisiakin asioita yksinkertaisesti. Hän ei odota paljon elämältä, mutta liittää toiveensa lapsiinsa. Jasmiini ei ole materialisti, mutta ansaitsee usein hyvin. Työpaikalla arvostetaan hänen eloisaa älyään.
(Kuuluisia jasmiineja: Macchiavelli, Martin Luther King, Mikko Alatalo ja Vuokko Mattila.)
alkuun

Hevoskastanja (15.5.-24.5. ja 12.11.-21.11)
Vaikka hevoskastanja on hyvin kaunis ja täynnä eloa ja voimaa, hän ei yritä valloittaa ympäristöään. Myötäsyntyinen oikeudenmukaisuuden tunne saa hänet penäämään oikeuksiaan seurauksista piittaamatta. Hän vaihtaa usein työpaikkaa, mutta osaa varoa ja yleensä välttää taloudelliset vaikeudet. Moraalisäännöt ovat tärkeitä, ja hän on taipuvainen puritanismiin. Hevoskastanja tarvitsee paljon rakkautta, mutta löytää suuren onnen vain kerran. Kompleksit ilmenevät usein käsittämättömänä käytöksenä. Hevoskastanja on lahjakas, nopea ja tarkka, mutta myös haaveilija ja filosofi. Hänen kykynsä kehittyvät, kun hän kokee läheistensä myötätunnon.
(Kuuluisia hevoskastanjoita: Voltaire, Henry Fonda, Pierre Curie ja Jari Kurri.)
alkuun

Saarni (25.5.-3.6. ja 22.11.-1.12.)
Saarnissa on voimaa, hän on solakka, elegantti ja liikkuvainen. Jatkuva yhteiselo hänen kanssaan on haastavaa, sillä hän haluaa itsenäistä, riippumatonta elämää, jossa muut toimivat hänen toiveittensa mukaan. Saarni hymyilee elämän vaikeuksille ja tietää tarkalleen mitä tahtoo. Hän saattaa työntää itsekkäästi tieltään kaikki oman hyvinvointinsa ja menestyksensä esteet. Rakkaudessa saarni menestyy parhaiten ja osaa punnita plussat ja miinukset. Avioliiton hän solmii usein järkiperustein. Hän erehtyy harvoin ja ponnistelee saadakseen perhe-elämänsä kuntoon. Saarnin äly perustuu ennen kaikkea intuitioon. Hän on originelli ja täynnä mielikuvitusta. Hän leikkii aina hieman kohtalolla, mutta on kestävä. Ei kannata pelätä piiloutumista saarnin varjoon.
(Kuuluisia saarneja: Charles de Gaulle, John F.Kennedy, Mark Twain, J.K.Paasikivi, ja Mauno Koivista.)
alkuun

Valkopyökki (4.6.-13.6. ja 2.12.-11.12.)
Valkopyökki on varsinkin nuorena hyvin kaunis. Hänessä on taipumusta kurinalaisuuteen ja tottelevaisuuteen, hän nauttii järjestyksestä eikä pidä sääntöjen rikkomisesta. Hän suhtautuu varoen uusiin ideoihin ja vastustaa hälläväliä-tyyliä. Hän haaveilee kunniasta ja kaipaa ihailua. Päätöksentekoa saattelee usein virheiden pelko. Hän on vastuullinen ja oikeudenmukainen. Rakkaudessa valkopyökki on kunnollinen. Hänestä saa herttaisen ja ystävällisen kumppanin, mutta hän tarkastelee tunnetta kuin vastuuta. Jos pitää valita rakkaus tai velvollisuus, hän valitsee velvollisuuden.
(Kuuluisia valkopyökkejä: Paul Gauguin, Robert Schumann, Maria Stuart, Mannerheim, Jean Sibelius, Laila Hietamies ja Keke Rosberg.)
alkuun

Viikunapuu (14.6.-23.6. ja 12.12.-21.12)
Viikunapuu ei jää huomaamatta. Hän on hienostunut ja ilmeikäs. Hän on herkkä ja tarvitsee elintilaa ja lämpöä. Perhe on viikunalle tärkeä, hän kaipaa jatkuvaa kanssakäymistä läheisten kanssa. Hän tarvitsee pysyvyyttä, vaikka ei itse ole erityisen kestävä. Häneen voi kuitenkin luottaa, hän pyrkii täyttämään velvollisuutensa säntillisesti. Viikuna työskentelee pontevasti, vaikka on sisimmissään laiska. Hän on impulsiivinen ja täynnä hyviä aikeita, elämä vain panee joskus kapuloita rattaisiin. Hän on realisti ja yritteliäs, todellinen aarre läheisille. Et kadu, jos otat viikunan puutarhaasi ja hoidat sitä hyvin. Viikuna on hyvä kumppani, vaikka romanttisen rakkauden ihmeitä ei olekaan odotettavissa.
(Kuuluisia viikunapuita: Edith Piaf, Willy Brandt, Edvard Grieg, Martti Ahtisaari ja Riitta Uosukainen.)
alkuun

Koivu (24.6.)
Koivu on notkea, hienostunut ja pidättyväinen, helppo ja herttainen yhteiselämässä, joskaan ei kovin seurallinen. Hänellä on suhteellisuudentajua ja kärsivällisyyttä. Hän vierastaa prameilua, ja on vaatimaton puritaanisuuteen asti. Koivu asuisi mieluiten maalla, sillä hän pitää työnteosta. Hän haluaa rauhallista rakkautta, mutta ei pelkää intohimoisiakaan tunteita. Hän on uskollinen ja osaa luoda kodikkaan, miellyttävän ilmapiirin. Joskus hän saattaa käyttäytyä harkitsematta, mutta ei koskaan kadu valintaansa. Koivulla on rajattomasti mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä. Hän kykenee muokkaamaan luovuudestaan konkretiaa. Suurimmat voittonsa hän saa taiteissa. Koivu  on yleensä onnellinen, sillä hän vaatii elämältä vähän. Sydänystäviä ja hyvä kirjasto ovat kylliksi.
(Kuuluisia koivuja: Gutenberg.)
alkuun

Oliivipuu (23.9.)
Oliivi rakastaa aurinkoa ja kärsii sen poissaolosta. Hän on niin arka, että häntä voi erehtyä syyttämään välinpitämättömyydestä. Silti hänen puoleensa voi kääntyä avun tarpeessa. Hän pystyy levittämään tyyneytensä ympäristöön. Hän osaa olla kärsivällinen eikä puutu toisten asioihin. Oliivi on älykäs, eikä hänen sydämellisyyttään voi käyttää hyväksi. Hänellä on synnynnäinen oikeudenmukaisuuden taju. Häntä rakastetaan ja arvostetaan empaattisuutensa vuoksi. Rakkaudessa oliivi kunnioittaa kumppanin itsenäisyyttä, vaikka joutuisi itse kärsimään. Hän voi tehdä suuria myönnytyksiä ennen kuin luopuu rakkaudestaan. Hän haluaa vain rauhaa ympärilleen. Oliivi mietiskelee, rakastaa lukemista ja haluaa laajentaa näköpiiriään. Vaikka hän on vaatimaton, hän saavuttaa mainetta.
(Kuuluisia oliivipuita: keisari Augustus.)
alkuun

Pyökki (21.12.-22.12.)
Pyökki on kaunis ja notkea ja säilyy nuorekkaana läpi elämän. Hän on aina huoliteltu, hieman kokiteeraavakin. Edullisissa oloissa pyökki menestyy millä alalla tahansa. Hän on kekseliäs ja taitava eikä anna suistaa itseään reitiltä. Tavallisesti pyökki on laskelmoiva ja järjestää budjettinsa tarkasti ja varmasti. Hän ei mielellään jaa varojaan. Pyökki ei anna elämän päättää puolestaan. Hän punnitsee tarkkaan plussat ja miinukset ennen kuin tekee päätöksensä. Rakkaudessa häneltä ei puutu mielikuvitusta. Pyökki on ihannepuoliso, joka haluaa saada lapsia ja järjestää kotinsa hyvin. Kypsässä iässä hänellä saattaa olla muutama seikkailu, mutta vain näytön vuoksi. Pyökki on älykäs materialisti. Hän haluaa ennen kaikkea olla rikas ja sen jälkeen, jos mahdollista, onnellinen.
(Kuuluisia pyökkejä: Puccini.)
alkuun

takaisin linkkisivulle
etusivulle